Užijte si (nejen) vánoční pečení pro vás a vaše psí mazlíčky

 

Sice se nám blíží vánoční čas, který přímo vybízí k pečení, nicméně s našimi pomůckami v sekci Pečeme pro psy si tvorbu pamlsků užijete při jakékoliv příležitosti. Ať už jsou to psí svátky, narozeniny, nebo odměny “jen tak”, využijte námi ověřené válečky či formičky. 

 

Veselé pamlsky a sváteční sušenky s motivem konkrétní rasy


Zpříjemněte si pečení s originálním válečkem z bukového dřeva, který nabízíme hned v několika variantách s rozmanitým druhem gravírování. Jeho výhodou je optimální hloubka vyrytého motivu, kterou docílíte jen těch nejlepších výsledků. Váleček je potažen speciálním olejem, schváleným pro přímý styk s potravinami a vhodným k ochraně dřevěného povrchu a proto se těsto na váleček nelepí. Práce s těstem bude lehká a vhodná například i pro vaše ratolesti. 

Válečky najdete s motivem labradora, čivavy, jezevčíka, zlatého retrívra, pudla, ale třeba také jorkšírského teriéra, amerického kokršpaněla nebo plemene welsh corgi. Radost z pečení tak nebudete mít jen vy, ale i vaši psíci. Pokud si nemůžete vybrat, vsaďte na klasické gravírování v podobě tlapek a kostiček.

 

Co váleček, to originál 

Válečky jsou vyrobeny ze dřeva od certifikovaných dodavatelů EU, kteří plně podporují udržitelnost lesního hospodářství. Vzhledem k vlastnostem bukového dřeva se na válečku mohou objevit menší nedokonalosti, změna barvy, a i proto je každý kus originálem. 

 

Hravé pečení s Collory formičkami 

Kromě válečků na pečení u nás najdete silikonové barevné formičky v různých tvarech, velikostech a motivech. Je váš pes alergický na určitou složku v kupovaných pamlscích? Upečte mu vlastní! Díky formičkám značky Collory pro něj vytvoříte na míru šité dobroty. V naší pestré nabídce naleznete formičky s motivem psích kostiček, rybiček, hvězdiček, srdíček, kuliček i pyramid. 

Na výběr jsou také veselé barvy, které vám pečení oživí. Vybrat si můžete také z celé řady rozměrů, a tak Collory užijete pro malé psíky a velké hafany. 

 

Silikonové formičky bez BPA škodlivin 


Všechny formičky Collory jsou vyrobeny ze 100% platinového silikonu, navíc jako BPA free, tudíž bez škodlivin, které některé výrobky na pečení mívají. Jsou tak absolutně zdravotně nezávadné, což jsme vyzkoušeli předem za vás! Další výhodou je, že se formičky bez problémů vejdou na standardní plech na pečení a můžete je mýt i v myčce. Teplotní odolnost formiček je -40 °C až + 240 °C. 

Recepty na dobroty se psími motivy

 

Nevíte jaký recept je ideální na ty nejlepší embosované sušenky z křehkého těsta?  

Na 50 středně velkých sušenek je potřeba: 

800 g mouky

150 g moučkového cukru

400 g studeného a na kostky nakrájeného másla

2 vajíčka 

a trocha soli 

 

Rychle promíchejte všechny přísady a vytvořte kouli. Těsto rozdělte na dvě nebo tři menší části pro pohodlnější práci. Vyválejte těsto běžným hladkým válečkem mezi dvěma pečícími papíry na tloušťku asi 5 mm. Nechte těsto na pečícím papíře, pomůže vám to přenést sušenky do lednice a do trouby. Na těsto dejte trochu mouky (rýžové), aby se embosovací váleček na těsto nelepilo nebo embosovací váleček namažte před použitím olejem (např. kokosovým olej). Na těsto položte embosovací váleček a pomalým a relativně silným válením dosáhnete dobrého tiskového efektu na těsto. 

 • TIP • Neválejte od okraje těsta, protože se vám může lepit těsto na váleček.  Začněte válet cca 2 cm od okraje. 

Pak vykrajujeme sušenky vykrajovátkem. Zmrazte sušenky na 15 až 30 minut, aby došlo ke zpevnění vzoru. 

 • TIP • Každou část sušenek vložte okamžitě do lednice.  Jinak se vzor může trochu roztavit a stát se méně viditelným. 

Ze zbytku těsta vytvořte kouli a opakujte všechny kroky, dokud vám nedojde těsto.  Předehřejte troubu na 180 °C a přesuňte sušenky z lednice přímo do trouby.  Pečte cca 20 minut, dokud nejsou na okrajích mírně zlaté. 

V minulém blogovém článku jsme vám sepsali pár receptů na psí pamlsky všeho druhu.