Proč používat kondicioner

Myslíte si, že na umytí psa stačí šampon? Omyl! Při koupání i krátké srsti byste měli určitě přidat také kondicionér. Že nevíte proč? Dali jsme pro vás dali dohromady ty nejdůležitější argumenty, takže teď už není důvod váhat.

Proč říct ano kondicionéru?

  1. „Uzavírač“ chlupu

Když umyjete chlupy šamponem, vlasová kutikula se „otevře“. Kdyby to tak zůstalo, chlupy by se staly náchylnějšími k vysoušení a mechanickému i jinému poškození (např. při česání), navíc by se více cuchaly, což jistě nechcete. Proto vždy použijte kondicionér, jehož nejdůležitější funkcí je právě „uzavření“ chlupu, tedy zajištění jeho dostatečné ochrany.

  1. Potřebná hydratace

Mytí, fénování, česání, případná výměna srsti i znečištěné ovzduší. To vše patří k důvodům, kvůli nimž může být srst nedostatečně hydratovaná, takže se snadněji láme, cuchá a celkově není v dobré kondici. Pokud ale při mytí použijete kondicionér, ať už rozčesávací, vitalizační, posilující nebo s restrukturalizačním účinkem, věřte, že se srsti vašeho psa dostane potřebné vláhy. Srst bude silná, zdravá, hladká a krásně lesklá.  Kondicioner navíc zamezí nežádoucímu objemu u psů se splývavou srstí.

  1. Snadné rozčesávání

Ať už jsou je srst vašeho psa kadeřavá, dlouhá nebo splývavá, určitě jste se nejednou potýkali s nepříjemným zacucháním, které vám šlo špatně rozčesat. Schválně – pokud nepoužíváte na svého psa kondicioner, zkuste pejska umýt i kondicionérem a pozorujte rozdíl mezi tím, když byla srst pouze umytá šamponem a když i kondicionérem. Mnoho výrobců nabízí kosmetiku i jako vzorky, proto se nemusíte bát, že koupíte větší balení, které nespotřebujete. Jsme si jisti, že příště si již koupíte místo vzorku celý kondicioner. Zaručujeme vám, že ve druhém případě bude srst hladká na dotyk a půjde snadněji učesat.

  1. Lepší kvalita všech typů srsti

I když srst vašeho psa zdánlivě nic nepotřebuje, nebo je krátká takže ji nemusíte česat, stejně je vystavena působení nepříznivých vnějších vlivů (slunce, smog, mráz,…). A jak už jsme si řekli výše, kondicionér by měl kvůli ochraně srsti následovat po každém použití šamponu. Myslete na to a pořiďte si k šamponu toho správného „parťáka“.

  1. Vyživená a zdravější kůže

Používáním kondicioneru a vysušením srsti můžete předejít tvorbě lupů na kůži psa a jeho následného škrábání. Většina značek šamponů z kůže smyje ochrannou – lipidovou vrstvu, kterou kondicioner opět doplní. Kondicioner mnohdy snadno vyřeší i problém majitelů, kteří si stěžují, že jim pes zapáchá.

TIP: Vyzkoušejte po vykoupání některý z bezoplachových rozčesávacích sprejů, který usnadní rozčesávání, často urychlují vysoušení a při česání suché srsti mezi koupáním, zabraňují poškození srsti od mechanického pohybu kartáče. Navíc při stříknutí rozčesávače přímo do zacuchané srsti se srst snadněji, rychleji a šetrněji rozčeše a pejska rozčesávání tolik netahá.

Šampon i kondicioner používejte vždy na zdravou srst a kůži. Pokud má váš pes jakýkoliv zdravotní problém, navštivte s ním veterinárního lékaře.