O čem se mezi pejskaři mluví

Téma, o kterém se ve společnosti moc často nemluví, přesto to patří ke každodennímu pejskařskému životu.


Mnoho majitelů psů exkrementy po svém psovi často nesbírají. Zejména ve městech je to problém, často v centru měst je více chodníků než zeleně a mít našláplý exkrement na botě, moc nálady nepřidá. Přitom sebrání exkrementu po svém psovi zabere jen malou chvíli. Oproti tomu nesebráním se majitel psa vystavuje riziku pokuty, která může být udělena až v hodnotě několika tisíc kč! A navíc je to vůči ostatním neohleduplné.

Pokud Váš pejsek nedělá hromádky přímo u koše na psí exkrementy, kde jsou umístěny sáčky, nebo sáčky právě došly, doporučujeme si nosit sáčky vlastní. Sáčky na psí exkrementy se prodávají v ruličkách, ze které lze snadno jeden sáček odvinout a utrhnout. V nabídce je také mnoho pouzder na sáčky, látkové, kožené, plastové. Ty, které dáte do kapsy nebo je připnete na vodítko. Takže konec výmluv pro chronické nesběrače nabídka je šikorá.

Chcete-li být styloví, barvu pouzdra na sáčky můžete sladit s barvou vodítka či obojku. Pro milovníky přírody a ekologie máme také dobrou zprávu, sáčky na exkrementy se vyrábí i biologicky rozložitelné. Stačí psí hovínko sebrat do sáčku, hodit do popelnice a sáček se po čase sám rozloží.

Občas mohou psy potrápit i střevní parazité, poznáte to právě podle jejich výkalu. Proto je vhodné psy pravidelně odčervovat. Naopak, co pejsky netrápí, ale naopak je potěší, jsou odměny nejen za vyvenčení. Vhodné pamlsky spolu s kvalitním krmivem, jsou dobré pro správné zažívání a krásná hovínka.

V psím životě jsou i situace nebo období, kdy není venčení venku možné. Například u malých štěňátek, starých psů nebo nemocných pejsků. V takových chvílích jsou velkým pomocníkem podložky na venčení doma, vybrat si můžete z papírových jednorázových, nebo pratelných. U těchto pejsků, kteří tráví hodně času na zemi, je možné podložku dát pod vetbed – teplý, měkkoučký pelech pro psy, který když pejskem počůrá, moč proteče a pejsek leží v suchu. Pelíšek lze navíc vyprat. Proti nepořádku doma u starých nebo nemocných pejsků pomohou i psí pleny, které jsou speciálně navrženy pro psy a fenky zvlášť.

Pokud přecijen k nějaké nehodě doma dojde, nepříjemný zápach rychle pohltí pohlcovač pachu. Tyto pohlcovače nejen pach pohltí, ale navíc velmi příjemně voní.

V dnešní době je celá řada produktů pro usnadnění úklidu po svém pejskovi jak venku tak doma. Používejme tyto pomocníky, zejména venku. Usnadní nám práci a naše okolí bude hezčí a bez nepříjemných pokladů na botě.