Posolené chodníky škodí psím tlapkám. Jak s tím bojovat?

 

Zima je tu, a s ní přichází i sezóna solení silnic a chodníků. Všudypřítomná sůl na cestách sice pomáhá s jejich průchodností, ale je velkým strašákem pro psy. Na ně má totiž z pochopitelných důvodů přímý vliv, neboť psí tlapky přicházejí do bezprostředního styku s pro jejich kůži velice agresivní solí.

Kombinace soli a kamínků v posypu je pak doslova noční můrou - posyp se může pejskům zabodávat do tlapek, což je velice nepříjemné a může u nich zapříčinit rozsáhlé záněty.

V psím světě tedy rozhodně neplatí známé přísloví, že sůl je nad zlato. Štěstím v neštěstí je nicméně skutečnost, že se jedná o tak častý a každý rok se opakující problém, že výrobci veterinární kosmetiky se předhánějí v tom, kdo na trh uvede lepší produkt, jenž dokáže zmírnit tento neblahý vliv soli na psí tlapky. 

 

Naprostým základem je opláchnutí a namazání psích nožek

Abyste tedy vašemu pejskovi pomohli přečkat zimu bez následků, tak je mu zapotřebí věnovat náležitou péči, ideálně po každé vycházce opláchnou tlapky vodou, řádně usušit a nabalzamovat. Obzvláště klíčové je dbát na prostor meziprstí, kde je potřeba dbát na velmi precizní opláchnutí a vysušení. Balzám by neměl chybět mezi vybavením zodpovědného majitele.

Konkrétně jakými přípravky doporučujeme balzamovat tlapky, abyste předešli jejich poranění?

Máme pro vás připravenou hned dvojici účinných ochranných balzámů na psí tlapky.

Skvělou volbou na ochranu psích pacek v zimě je balzám na tlapky pro psy Yuup (40 g). Opět se jedná o 100% přírodní produkt, jenž slouží k ochraně nejcitlivějších částí psího těla, tedy nejenom tlapek, ale třeba i nosu. Neobsahuje vodu, což v mrazu Váš pejsek ocení.

Další z námi nabízených produktů je balzám na tlapky pro ochranu a péči Láska 31. Ten se nejvíce využije právě při chladných podmínkách, kdy jsou tlapky chlupáčů vystavovány nejenom agresivní soli, ale například i hrubému náledí. Jedná se o balzám na krémově-olejové bázi, jehož esenciální oleje působí hojivě a mírně dezinfekčně.