Péče o štěně: Jakou kosmetiku použít pro novopečený psí přírůstek?

Péče o štěně: Jakou kosmetiku použít pro novopečený psí přírůstek?

Radost a nadšení z příchodu štěňátka do vaší domácnosti vždy doprovodí i povinnosti s ním spojené. Péče o štěňátka se od psích dospěláků liší i v případě hygieny a použití kosmetických přípravků. Jak a na co zvolit ten správný? Připravili jsme pro vás výběr toho nejlepšího, co pro malé psí přírůstky VeterinarniKosmetika.cz nabízí.


Kdy koupat štěně?

Stejně jako u lidí, tak i psů je nejcitlivější šestinedělí. Proto se koupání štěňat doporučuje až od šesti týdnů věku. Kromě klasické hygieny a stříhání drápků je důležitá i volba správných přípravků. V případě šamponu radíme do jednoho roku užívat pouze speciální šampon pro štěňata, jehož složení je přizpůsobeno jejich kůži a srsti. Nikdy nepoužívejte lidské šampony.


Doporučujeme jemný šampon pro štěňata a citlivé psy Yuup s přírodními výtažky ze zeleného čaje, anděliky a medu, které poskytují ochranu kůže a srsti. Přidané rýžové a mléčné proteiny v kombinaci s vitamíny C, E a panthenolem zas srst hluboce vyživují a kůži zvláčňují. 
TIP: Šampon aplikujte na mokrou srst vašeho mazlíčka, vmasírujte do pokožky a opláchněte vlažnou vodou. Následně použijte vhodný kondicionér. 

 

Proč používat kondicionéry a rozčesávací spreje? 

Opět tu máme psí a lidské srovnání. Vždyť přece i vaše  pokožka lépe prospívá a vlasy jsou lesklejší a hebčí, když užijete kondicionér, tak proč jej nedopřát i vašemu psíkovi? Častým problémem je opakované šamponování bez následné péče, protože právě tím dochází k tvorbě lupů, nadměrné tvorbě mazu a nepříjemnému zápachu. 


Restrukturalizační a rozčesávací kondicionér pro psy Yuup dodává ochrannou vrstvu kůži a chlupům. S jeho použitím se srst méně cuchá a předcházíte tak tvorbě lupů. Tento  kondicionér obsahuje výtažky z bambusu a lotosových květů a je obohacený o rýžové proteiny a slunečnicové phytoceramidy, které napomáhají srsti získat lesk. Je vhodný pro všechny typy srsti, zejména pro poškozenou nebo hodně se cuchající srst. 
 
TIP: Aplikujte na mokrou srst zvířete, vmasírujte do pokožky a poté opláchněte vlažnou vodou. Je-li potřeba, postup opakujte.


Dalším vhodným přípravkem pro štěňata je produkt Lesk + rozčesávací sprej pro psy Yuup. Kromě nádherné vůně s ním docílíte toho, že neoblíbené česání nebude vašeho pejska tahat. Použít ho můžete ve dvou případech. Na mokrou srst před a při fénováním, kdy perfektně chrání před teplým vzduchem fénu a pomáhá rozčesávat nasucho během kartáčování srsti, o kterou se přírodní složky pečlivě postarají, pejska to tolik netahá Tento dvousložkový rozčesávací sprej pro psy usnadňuje rozčesávání, snižuje nechtěný objem u dlouhé srsti a využívá inovativní spojení specifických složek, které se smísí protřepáním láhve. Spolu s keratinem a ochrannými složkami chrání také před sluncem, slanou vodou, chlorem. Neobsahuje alkohol. 


TIP: Před a při použití protřepejte, aby se obě složky spojily v jednu. Pro usnadnění česání při sušení naneste na mokrou srst, při česání za sucha naneste rovnoměrně. Neoplachujte. Dejte pozor na oči a při použití je překryjte.

 
Čím bezpečně čistit psí uši?

Spolu s péči o srst štěněte je dobré myslet také na čistotu uší. Roztok k čištění uší pro psy Yuup obsahuje  přírodní výtažky, tentokrát z propolisu a bílé vrby. Je obohacen o esenciální olej z CAJEPUT (bílý tea tree oil). Jeho výhodou je, že je bezoplachový, šetrně čistící, a tak ideální pro každodenní péči o vnější ucho mazlíčků. Použijete jej také jako prevenci proti zápachu. Roztok působí analgeticky, antisepticky a antimikrobiálně. 


TIP: Namočte bavlněný tampón a jemně čistěte vnější ucho. Nepoužívejte v případě onemocnění uší.