Je tady jaro, pozor na alergie!

 

Jaro je nesmírně kouzelné tím, že během něj všechno raší a bují, avšak to s sebou přináší i jednu stinnou stránku - a tou jsou nepříjemné alergie. Alergie samozřejmě nejsou výhradou pouze lidí, nýbrž postihují v hojné míře i pejsky.

 

Jaké alergie se u psů nejčastěji vyskytují?

Na jaře se lze nejčastěji setkávat s alergiemi zapříčiněnými změnami v přírodě. Tou vůbec nejrozšířenější během jarních dní je pak alergie na pyl, která je naštěstí pouze dočasnou. Naopak alergie na blechy, respektive bleší sliny, se projevuje během celého roku, přičemž ale v průběhu jara graduje, neboť v tu dobu panují pro blechy ideální podmínky.

Alergií, s níž se též potýká celá řada psů, je alergie na potravinová, která má ze všech zmíněných alergií největší negativní zdravotní dopady. I u mazlíčků je tedy potřeba dbát na to, aby dostávali nejenom kvalitní stravu, ale hlavně stravu, jež jim nezpůsobuje žádné alergické reakce.

 

Jaké jsou nejčastější příznaky alergie u psů?

Jakožto majitel či majitelka psa byste měl/a vědět, jak u něj rozpoznat alergii. Bohužel to není vůbec snadný úkol, protože každý typ alergie se projevuje trochu odlišnými příznaky - z tohoto důvodu tedy bývá laická diagnostika alergie mnohdy nerozlousknutelným oříškem a je lepší navštívit veterinárního lékaře.

Avšak existují metody, podle kterých přeci jen dokážete přijít na to, že by váš pes mohl alergií trpět. V případě alergií na potraviny a blechy se obvykle projevuje rozsáhlejším zarudnutím kůže, a to primárně v oblasti kolem pacek, na hrudi a v oblasti kolem krku a hlavy. V pozdější fázi se pak může tělo bránit zánětlivou reakcí, typické jsou zejména záněty uší. Zkrátka zpozorujete-li jakékoliv nesrovnalosti v kožním systému vašeho psa, tak na vině může být právě alergie.

U inhalačního typu alergie, tedy toho způsobeného pylem, se navíc ještě projevuje svědění, především v oblasti tváře a uší. Dávejte tedy pozor, když u psa zpozorujete zvýšenou frekvenci škrábání se v této oblasti.

 

Jaké přípravky používat v boji proti alergii?

Kvalitní veterinární přípravky pomáhající s alergií poznáte podle toho, že nejenom nejsou zátěží pro organismus vašeho zvířecího miláčka, ale zároveň efektivně zmírňují její projevy. A přesně taková je i řada přípravků Dokonalá láska, která je navíc založena na čistě přírodní bázi.

V boji proti alergiím se zejména uplatní přírodní produkty složené z rostlinných a esenciálních olejů - těch máme spoustu, takže si určitě z naší nabídky vyberete takový, který bude vašemu pejskovi svědčit. Obrovskou výhodou těchto přípravků navíc je, že se dají snadno zakomponovat do běžné péče - důkazem budiž šetrný a proti alergiím účinný šampon 100 ml LÁSKA 24.