Jak přežít vedra ve zdraví

Léto je tady a s ním přichází horké sluneční dny. A abychom se na ně co nejlépe připravili a našim mazlíčkům poskytli maximální ochranu, připravili jsme pro vás pár tipů a rad. Přečtěte si, jak ve zdraví přežít parná odpoledne, čemu se vyhnout, a jak chlupatým parťákům dopřát pohodu i během třicítek.

 

Stálý přístup k čerstvé vodě

Voda je základ. V horkých letních dnech je nezbytné, aby mazlíčci měli neustálý přístup k čerstvé a čisté vodě. Ujistěte se, že je miska na dobře dostupných místech, a že je vody dostatek. Pravidelně ji kontrolujte a doplňujte. 

 

Procházky brzy ráno, nebo později večer

Když je slunce nejsilnější a teploty dosahují svého maxima, je nejlepší se procházkám vyhnout. Vybírejte si časy brzy ráno, nebo později večer, kdy je teplota příjemnější a slunce už tak nepraží. Vaši mazlíčci si tak procházky užijí bezpečně a bez zbytečného vystavení se přímému slunci. V průběhu odpoledne můžete ulevit čtyřnožci tímto praktickým chladícím límcem, který je dostupný ve dvou velikostech, nebo chladící podložkou.

 

Bazén nebo brouzdaliště na ochlazení

Pokud máte možnost, dopřejte svému pejskovi osvěžení ve vodě. Bazének nebo brouzdaliště jsou skvělým způsobem, jak mazlíka ochladit, a navíc i zabavit. Pejska nezapomeňte během plavání nebo vodního dovádění sledovat, ať máte jistotu, že je v bezpečí a vodu si užívá. Pejsek se jistě rád ochladí i na zábavné podložce s vodními tryskami.

Všechny produkty, kterými je dobré vybavit se na horké dny naleznete v sekci Vybavení na léto

 

A čemu se během veder s mazlíčky vyhnout? 

Zcela určitě delšímu pobytu na přímém slunci. To může být pro mazlíčky velmi nebezpečné, protože jsou náchylnější na přehřátí nebo popálení kůže, stejně tak mohou chytit úpal. Při pobytu venku raději vyhledejte místo ve stínu, kde si váš mazlík bezpečně odpočine.

Ač se to může zdát jako klišé, nenechávejte pejska v autě, a to ani, když zaparkujete jen na pár minut před supermarketem. Teplota v autě se rychle zvyšuje a může dosáhnout teplot nebezpečných pro zdraví za velmi krátkou dobu. Pokud s pejskem cestujete, vždy ho vezměte s sebou. 

A do třetice - zabraňte tomu, aby váš miláček chodil po horkém povrchu (beton, dlažba, písek). I tak by si mohl způsobit popáleniny, jelikož jeho tlapky jsou velmi citlivé. Raději zvolte procházku ve stínu, nebo, jak jsme již zmínili, v brzkých či pozdějších hodinách. 

Na našem e-shopu najdete širokou nabídku vybavení na léto. Ať už vsadíte na chladící ručník, bazének, chladící podložky nebo cestovní termo síť, určitě tím všem chlupáčkům během veder ulevíte. Zároveň si užijete léto v pohodě a ve zdraví!